Rozhovor s Hurvajsem před sobotním fotbalovým derby

08.10.2010 12:45

 

Znojmo čeká po dvou letech opět místní derby. Ve šlágru 10. kola FINCENTRUM krajského přeboru přivítá 1.SC "B" Inzert Expres. Hostující celek se v utkání může spolehnout na bubny a hlasivky fanclubu Znojemských Orlů. "S kotlem Znojemský Orlů máme velmi dobré vztahy a kluci nás podporují na některých venkovních utkáních a zejména pokud se jedná o derby. Naposledy například v minulém ročníku v Hrušovanech nad Jevišovkou. Víme, že fotbalově podporují ve Znojmě jen jeden klub a to právě ten náš, za což jim patří velký dík. Před dvěma roky nám vytvořili skvělou kulisu právě na derby ve Znojmě. Podle posledních informací by tomu mělo být i v sobotním derby. Takže si myslím, že diváci, kteří na tento zápas přijdou, se mají opravdu na co těšit," informoval portál Jihomoravskýfotbal.cz sekretář IE Milan Samek, jenž v minulosti dres soupeře oblékal.

Účast na utkání potvrdil v rozhovoru i předseda fanclubu Pavel Urbánek alias Hurvajs#21.

Údajně se fanclub Znojemských Orlů chystá přijít podpořit Inzert Expres v místním derby proti 1.SC. Je to pravda?
Ano, je to pravda. 

 

Proč jste se rozhodli podporovat právě IE?
To je dlouhá historie... IE podporujeme už asi 5let, jestli se nepletu. Asi před 12 lety jsme společně s Jardou Ludvíkem (pozn. asistent trenéra IE) založili futsalové mužstvo Fan club HC a hráli jsme deset let okresní futsalovou ligu. Za Fan club nastupovali převážně kluci z IEčka, tak teď jim to tak nějak vracíme. A hlavně je v Oblekovicích parta kluků, která ten fotbal hraje pro radost a ne pro peníze.

Po kolikáté se fanclub zúčastní fotbalového utkání?
Nepočítaně. Většinou jsou to utkání hraná venku.

Kdybyste mohl srovnat fandění na fotbale a hokeji?
Hokej je akčnější hra než fotbal, proto i fandění je akčnější na hokeji. Když hokej stojí za starou bačkoru, furt se dá na něj v uvozovkách koukat, což o fotbalu zas až tak neplatí. Viz. 1.SC Znojmo A, které se trápí a nedá se na to dívat...

Jak tipujete utkání?
Myslím si, že SCéčku nepomůžou ani hráči "A", takže 2:1 pro oranžovo-černý.

Kolik má současný fanclub členů?
Momentálně 91 lidí, ale na fotbal nás chodí cca 21.

 

zdroj: jihomoravskyfotbal.cz

Zpět