Vlakem do Vídně - vše, co potřebujete vědět

09.09.2015 14:05

Vlakový výjezd do Vídně

I letos se uskuteční tradiční výjezd na zápas do Vídně vlakem, tentokrát nám utkání bylo nalosováno trochu nešťastně hned začátkem ligy, což nebylo jedinou překážkou při domlouvání tohoto vjezdu, ale i tak věříme, že výjezd se vydaří ke spokojenosti všech. Pojďme se podívat, co nás na výjezdu čeká a jak bude probíhat.

Sraz na vlakovém nádraží v 16:35

Letos využijeme pro cestu do Vídně pravidelný spoj, který je veden velkokapacitní dvoupodlažní soupravou zvanou Wiesel, podle počtu účastníků budeme zabírat první vozy ve směru jízdy (2-3 vozy), každý vůz má svůj záchod, takže by neměl nastat stejný problém jako vloni. Vlak odjíždí v 16:56 ze Znojma, doporučujeme se scházet dříve, abychom bezproblémů a včas zvládli všichni nastoupit do vlaku. Během cesty budou rozdány lístky na metro na základě dokladů, které každý obdrží při zaplacení výjezdu, mějte je tedy všichni u sebe!

Cesta k zimnímu stadionu již tradiční

I tentokráte pojedeme na stanici Wien Praterstern, kde sejdeme do suterénu na metro linky U1 směr Leopoldau a vystoupíme na zastávce Kagran. Po přesunu před stadion budou rozdány vstupenky, opět na základě dokladů. Sektor hostů bude opět vyhrazen především pro fanoušky účastnící se vlakového výjezdu. Upozorňujeme, že tak jako pokaždé, není možné vnášet zakázané předměty na tribunu. U pokladen bude šatna, kde si bude každý moct odložit své věci.

Začátek zápasu 19:15

Byť jsme se ve spolupráci s klubem pokusili o posun zápasu o 15-30 minut, nebylo to možné z důvodu vysílání na Laola1, proto je třeba přesun provést svižně, abychom byli na tribuně všichni včas. Z dřívějšího začátku zápasu plyne také větší pauza po zápase do odjezdu vlaku, z toho důvodu se po závěrečném hvizdu nebudeme nikam hnát a počkáme, až hlavní část domácích fanoušků odjede. Poté se v poklidu přesuneme zpět na metro, kde se vrátíme na nádraží Wien Praterstern. Zde budeme někdy okolo 22:15 a bude následovat volný program, který bude možný využít k prohlídce nočního Prateru nebo k nákupu drobného občerstvení v nějakém z ještě otevřených stánků. Upozorňujeme, že obchod BILLA se zavírá už ve 22 hodin. Sraz všech účastníků bude před obchodem BILLA ve 22:55!!! Na nikoho čekat nebudeme moct, takže prosím o dodržení tohoto času.
 

Změna při cestě zpět oproti minulým letem

Jelikož noční vlak, kterým pojedeme zpět z Vídně, je výchozí až ze stanice Wien Floridsdorf, čeká nás přestup v této stanici navíc. Ze stanice Wien Praterstern vyjedeme vlakem ve 23:08, tento vlak jede pouze do stanice Wien Floridsdorf (3. zastávka), kde v klidu vystoupíme a vyčkáme na přistavení našeho vlaku do Retzu a Znojma, který má odjezd ve 23:32. Na zpátečním vlaku pojede menší souprava, kterou si pamatujete z loňského výjezdu. Podle toho zda nám pro tento vlak zařadí dvě soupravy nebo jednu se bude odvíjet maximální počet míst pro tento výjezd. V tuto chvíli počítáme s maximálním počtem 130-150 míst, tak, aby nikdo nemusel stát, pokud bude potvrzena druhá jednotka, bude toto číslo navýšeno.
 

Návrat do Znojma v 1 ráno

 
Do Znojma máme naplánovaný příjezd v 1 ráno, každý účastník výjezdu obdrží po nástupu informační leták, kde bude mít uvedeny veškeré potřebné informace. Prosíme všechny účastníky, aby dodržovali pokyny organizátorů a byli ohleduplní k ostatním účastníkům, aby se předešlo nepříjemnostem.
Zpět