Znojmo - Linec - České Budějovice - Znojmo

07.11.2012 20:18

 

Je pochmurné nedělní odpoledne a před znojemským zimním stadionem se schází početná skupina hokejových fanoušků.  Po chvíli přijíždí žlutý autobus a to značí jediné: přiblížila se hodina H, tedy čas odjezdu směr Linec.

Do druhého nejbližšího města, které se účastní EBEL, vyjíždí solidně zaplněný autobus. Cesta tam probíhá v zajetých kolejích. Po autobuse koluje mnoho lahví s různým obsahem, přičemž epicentrum je již tradičně v zádi autobusu. Příjemným zpestřením cesty je pilování chorálů. Největší úspěch zaznamenal St. Paulie alá Orli Znojmo. Doufejme, že se chytne i na domácích zápasech.  Druhou část cesty využili někteří účastníci (včetně organizátora) k odpočinku a nabrání nových sil po vysilujícím popíjení a skandování. :-D

Do Lince se přijíždí necelou půl hodinu před úvodním vhazováním. Po koupi lístků se přesouváme do sektorů hostů, který je umístěn v rohu malého, ale útulného zimního stadionu. Na rozdíl od jiných měst, vpouští nás místní security se všemi vlajkami i pruty různých velikostí.

Předzápasová show ve znamení světelných efektů a emotivního moderátora navozuje v hledišti správnou atmosféru (už aby ve Znojmě bylo nové osvětlení).  Začíná zápas, jehož začátek se našim hokejistům nevydařil podle představ, ale s přibývajícím časem se mění situace jak na ledě, tak v hledišti.  Od vyrovnání se fandí na vysoké úrovni, která se zvedá s blížícím se koncem zápasu. Velkou zásluhu nese speaker (Kuba), který pod sektorem celý zápas hecoval  znojemský kotel.

Po vítězném zápase proběhlo před klubovým autobusem společné focení a  poděkování HRÁČŮM za předvedený výkon. Následovala cesta domů.

Ta si zaslouží samostatnou kapitolu. Bohužel, ne vždy se poštěstí , že si řidič zapamatuje cestu, kterou ani ne před čtyřmi hodinami přijížděl. V našem případě to znamenalo prodloužení zpáteční cesty o minimálně dvě hodiny a noční projížďku Českými Budějovicemi, Jindřichovým Hradcem, Dačicemi apod. A to stačilo pouze najet na dálnici na Vídeň...

I přes „nekonečnou“ cestu domů byl výjezd do Lince jedním z nejvydařenějších. Povedený výkon na ledě, dobrá atmosféra na stadionu a ještě lepší v autobuse.  Nezbývá než si přát vícero takových výjezdů, třeba už ten nejbližší – do Grazu.

Trczka

Zpět