Nechápu, ale děkuji … za Vídeň, Záhřeb, Linec a tuhle ligu

08.11.2012 08:11

 

Netuším, co se všechno se musí stát, aby se skupina lidí mohla někam vydat. Jsou tady lidi jen víceméně pasívní, někteří další jen burcující k akci. A pak ti, kteří akci provedou …

 

Tak třeba výlet do Zagrebu ve 4ech lidech! Jdeme kupovat jízdenky:

Před výjezdem do Vídně jsem se dostavil ve smluvený čas 11h k pokladně ČD ve Znojmě, ale chyběl nám Pepa. Takže Kuba odcestoval zase zpět do Hrušovan a jízdenky jsme koupili v cca 14 hodin v pátek 26. října 2012. Poté odjelo v 14:57 ze Znojma cca 190 lidí vláčkem do Vídně a náramně si to užilo! I když výsledek byl Vienna – Orli 3:1. Před časem odjezdu z Vídně - v Bille pod stanicí Praterstern se mě česky zeptal místní pokladní: Co se to venku děje, že je takové živo? Řekl jsem jen: Přijelo Znojmo na návštěvu a na hokej! V podzemí hrála harmonika, někteří i tančili. Můj první výjezd během 9ti dnů!

VIENNA CAPITALS – ORLI ZNOJMO 3:1

 

Dostavám se k výjezdu pro 4 blázny do ZAGREBu

V úterý 30.října sraz na zn. nádru v 05:20, před odjezdem taxíku do Retzu nás zastavil v tuto hodinu nečekaně další fanda a přihlásil 2 lidi na výjezd do Lince. Pak jedeme do Retzu, sedáme na vlak do Vídně, ve Vídní kouřím dvě cigarety, sedáme do vlaku do Lublaně, který nám zastaví ve stanici Zidani Most ve Slovinsku, kde čekáme dvě a půl hoďky na vlak z Lublaně do Zagrebu. Pokuď jsem to spočetl dobře – za dva dny jsme strávili ve vlaku cca 22 hodin. Ale totální pohoda, panoramata, krásné slečny všude po cestě a v kupéčkách i vedle vlaku šly! Čarodějky! Nádherné rozhledy, příjemná společnost, jídelní vozy, řeka Sáva, Alpy, slovinský Rum. V Zagrebu na nás čeká Sven Šemovčan a pět plechovek piva Osječko, 12 krásných gólů na stadionu! Noc u Šemovčanů v Zaboku asi 30 km od Zagrebu. Kluci vytáhli vlajku s Orlem na okno domu a fotili. I když byla i v Chorvatsku kolem půlnoci tma a mlha (magla). Maminka od Šemovčanů připravila skvostnou večeři! Pak nás přikryla dekou navíc a popřála laku noč … Jen Pepa se prý nevyspal, slyšel v noci asi chrápat záhřebské Medvědy! Kuba a Alenka i Pepe fotili i po cestě zpět všechno, vlaky, řeky, hory, krávu Milku. Těžká pohoda – fakt dovolená!

MEDVEŠČAK ZAGREB – ORLI ZNOJMO 8:4

 

Vzal jsem i poslední den dovolenky na pondělí 5. listopadu 2012 a dobře jsem udělal!

V neděli 04.11. v 13:15 vyrazil plný bus Orlo-fandů do Lince. Vítěz minulého ročníku EBEL a vzdálenost za rohem (cca 250 km) – to přilákalo spoustu natěšených výjezdníků. Po menších zmatcích až u Lince někdo oznámil řidiči, že jsme na místě! Keine Sorge (Žádný problém) arena v Linci byla před námi asi v 16:30! Pivo bylo jak jsme z Jihu zvyklí! Ne moc dobrý pokus o jablečný mošt. Po několika minutách zápasu jsme prohrávali 2:0, ale nakonec Orli ukázali, že se Lince nebojí a po parádní poslední třetině vyhráli 4:7! Cesta zpět trvala 6 hodin. Nezkušený řidič nás vzal po cestě do Českých Budějovic, Třeboně … Tohle taky patří k tomu, že se vydáte na cesty. Všichni to brali s humorem …  LIWEST BLACK WINGS LINZ – ORLI ZNOJMO 4:7

 

Humor a nadhled je vůbec velkou předností fandů Znojma! Vyhrajeme, prohrajeme, no a co?

Všude tam na těch venkovních stadionech jsou lidi jako my, ať mluví kanadsky, rakousky, česky, chorvatsky, slovinsky, nebo maďarský jazyk mají za hlavní! Rádi se dobře bavíme a máme rádi hokej. Všem, kteří nám pomohli a pomáhají se někde navzájem sejít na skvělém hokeji, tak těm já říkám: dík! Organizátorům, sponzorům, klubu, nám, všem!

My tu ligu stejně vyhrajem! Dřív nebo později.      

js73

Zpět