Novinky týkající se kotle na sezónu 2014/15

19.07.2014 14:50

Seóna 2014/15 se blíží

S blížícím se začátkem nové sezóny chceme představit změny, které se týkají především kotle. V loňském roce se několikrát ozývaly kritické hlasy, co by se mělo zlepšit. Konstruktivní kritika je dobrá věc a tak se některé nápady nebo návrhy pokoušíme realizovat tak, abychom se mohli těšit na ještě lepší sezónu, než byla ta minulá a to především z hlediska fandění a atmosféry na domácích zápasech. Již ke konci minulé sezóny došlo k vyčlenení spíkra od bubeníků nebo třeba ubrání hlasitosti bubnů při některých pokřicích, nejdiskutovanějším tématem však bylo umístění kotle.
 

Kotel rozdělit/nerozdělit

V minulých letech přerozdělilo kotel vybudování toalet a nutno dodat, že tímto zásahem utrpěl velký "šrám", který ani po letech nezmizel. Nejprve se pokračovalo beze změn, pak přišlo rozdělení bubeníků na obě strany, ovšem poslední dobou znělo čím dál více hlasů, že by kotel měl být opět pohromadě. Některé návrhy byly umístit kotel do rohu stadionu, nakonec jsme se rozhodli zkusit provést změnu menší. Bubeníky opět spojíme k sobě, nicméně je potřeba, aby fanadící lidé byli po obou stranách bubnů, proto dojde k posunu bubeníků a spíkra zhruba o 5 metrů (při pohledu od ledové plochy vpravo). Je to návrh, kterým chceme přispět ke zlepšení, a který bude ještě prodiskutován v širším kruhu v srpnu.
 

Co s sebou nese tato změna

Uvědomujeme si, že někteří by "přišli" o "svá" místa, ale dotčené prosíme o pochopení a věříme, že drobný posun nebude žádný problém. Chceme zdůraznit, že kotel je sektor určený všem, kteří chtějí fandit. Je jasné, že ne každý má chuť nebo náladu na zápasech fandit, tleskat, bubnovat nebo mávat vlajkou, tyto prosíme o to, aby zaujali jiná volná místa na tribunách. Tím by se předešlo zbytečným dohadům, když někomu vadí, že nevidí opakovaný záběr přes sektorovku, nevidí gól přes spíkra nebo si nemůže vychutnávat hru přes vlající vlajky. Od toho ale přeci kotel je a do budoucna bychom rádi počet vlajek ještě zvýšili. S přesunem kotle na pravou stranu toalet by se dal očekávat přesun většího či menšího počtu fandících z levé strany a tím pádem uvolnění míst, kam se by se mohli přesunout ti, kterým vadí fandící soused, špatný výhled přes spíkra nebo třeba vlajku.
 

Zábradlí a "rezervace"

Proběhly i některé návrhy s odstraněním zábradlí v kotli, což bylo nakonec zamítnuto. Nebude ovšem možné, a to bude platit pro celý sektor na stání, "zabírat" si zábradlí a polepovat je rýznými novinami, molitany apod. Našim přáním je, aby se do kotle mohl dostat každý fanoušek, co má zájem přičinit se na atmosféře bez ohledu na to, jestli chodí na hokej 15 let nebo 15 dní. Chtěli bychom tedy apelovat na všechny, co chodí do kotle a mají "svá" místa, aby byli shovívaví k nově příchozím a přijali je, popřípadě jim poradili, kam si mohou stoupnout. Místa máme v kotli až až, nikoho se zájmem fandit tedy prosím nevyhazujte.
 

Další návrhy a nápady

Jak už bylo napsáno výše, dobrých nápadů a konstruktivní kritiky není nikdy dost, proto jsme se rozhodli udělat předsezónní posezení, kde bychom si mohli představit jednotlivé nápady a především prodiskutovat v širším kruhu nejzásadnější změnu a to posun kotle. Setkání se uskuteční 10. 8. na zahrádce v Baru Slimák 2.1 dvě hodiny před zápasem (v 16 hod). Pokud máte jakékoliv návrhy a nápady na vylepšení, pište je na email znfans@seznam.cz. Tyto návrhy pak budou k diskuzi na posezení a pokusíme se zrealizovat ty, na kterých se shodneme, že budou přínosem.
 
Přejeme pěkné léto a skvěle připravené hlasivky!
 
Zpět