ORLÍ NÁLET NA VÍDEŇ

01.11.2012 16:00

 

V pátek 26.10. pořádal Fan club výjezd na utkání do Vídně, tentokrát jsme ovšem vyrazili vlakem. Před 3. hodinou odpoledne se na 2. nástupišti ve Znojmě shromáždilo téměř 200 fanoušků, kteří nastoupili do speciálně řazené soupravy rezervované jen pro nás. Cesta ubíhala přesně podle plánu a každý si ji krátil podle vlastních představ, někdo zpíval u harmoniky, jiní trénovali pokřiky, další popíjeli různé nápoje nebo se jen kochali ubíhající krajinou.

            Na stanici Wien Praterstern jsme vystoupili a za doprovodu několika policistů a neustálého skandování jsme se přesunuli na metro, které nás zavezlo až ke stadionu. Zde se zástup, který šlo již na dálku dobře slyšet, přesunul před hlavní vchod a dále do útrob stadionu. Jedinou škodou bylo to, že ochranka nedovolila pronést na stadion choreo. Nenechali jsme si ovšem zkazit náladu a již před začátkem utkání se v našem kotli začali rozjíždět první chorály.

            Těsně před začátkem utkání již byli všichni na svých místech, sektor hostů čítající 250 míst, jsme zaplnili do posledního místečka a ostatní fanoušci se museli rozmístit do jiných sektorů. Slyšet nás bylo velmi dobře, trochu více se dalo očekávat od domácích fanoušků. Za celý zápas jsme neměli hluché místo, co do fandění, nicméně hlasitost snížily dva obdržené góly ve druhé třetině. Naopak ve třetí třetině, kdy byli naši aktivnějším týmem jsme přidali na síle a rozjeli více chorálů. Veliká škoda, že se našim podařilo pouze snížit a naopak v samém konci utkání jsme inkasovali do prázdné branky a prohráli tak 3:1. A tak zhruba 300 fanoušků Znojma nemohlo slavit výhru, nicméně na náladě to ubralo jen málo.

            Cesta zpět byla již klidnější,  vše proběhlo v poklidu až na úsměvnou maličkost, málem se kvůli nám nedostal domů jeden fanoušek orlů, který nastoupil do jiného vlaku, než kterým jsme cestovali do Znojma. Poté, co jsme ho vyvlekli ven, jsme zjistili, že se jedná o rakouského občana bydlícího nedaleko Vídně. Pak jsme již nasedli na náš vlak, který nás s námi zastavil ve Znojmě přesně podle plánu ve 22:44. Myslím, že akce se vydařila na výbornou a doufám, že v budoucnosti ji budeme opakovat. 

Marshall#64

Zpět