Vlakem do Vídně 5. 1. 2018

18.12.2017 15:54

Vlakem do Vídně

O termínu konání vlakového výjezdu do Vídně rozhodli fanoušci v anketě na začátku sezóny a zvolili pátek 5. ledna 2018. Po roční pauze jsme se ujali příprav na výjezdovou akci roku.

Cena a základní informace

Cena výjezdu zahrnuje jízdenku na vlak, jízdenku na metro ve Vídni a vstupenku na stadion. V předprodeji do Vánoc je cena nižší, po Vánocích pak zhruba o stovku víc (viz tabulka níž). Pro úplnou rezervaci je nutná platba předem, nejlépe na domácích zápasech, v krajním případě je možné domluvit platbu převodem. Na základě platby každý obdrží doklad, který je třeba uschovat a prokázat se s ním ve vlaku.

kategorie

cena do 23. 12.

cena od 24. 12.

dospělý

890 Kč

1000 Kč

student

840 Kč

950 Kč

dítě

640 Kč

750 Kč

 

Sraz na vlakovém nádraží a odjezd

Účastníkům doporučujeme dorazit na vlakové nádraží nejpozději v 16:45, abychom stihli všichni v klidu nastoupit. Vlak bude na nádraží nachystán od 16:35, odjezd ze Znojma je pak 16:55. Upozorňujeme, že čas odjezdu nejde zdržet ani o minutu, jedná se o pravidelný spoj, proto je nutné dorazit včas. Vrácení peněz z důvodu nestihnutí odjezdu není možné, protože všechny jízdenky a vstupenky jsou placené předem. Do Vídně pojedeme rakouskou dvoupatrovou elektrickou jednotkou, kde zabereme první a popřípadě druhý vůz za lokomotivou, směřujte tedy k přední části vlaku.

Přesun ve Vídni

Vystupovat budeme tradičně ve stanici Wien Praterstern, kde bychom měli být 18:27, hned se přesuneme na metro, konkrétně linku U1 směr Leopoldau. Při vstupu do metra si každý označí jednu jízdenku na metro, metrem pak pojedeme zhruba 8 minut do zastávky Kagran (celkem 5. zastávka), která se nachází hned vedle stadionu. Přesuneme se hromadně před vstup, kde budou všem rozdány vstupenky na zápas.

Vstup na stadion a samotný zápas

Na stadion není povoleno brát jakékoliv zavazadla, nápoje apod. Proto prosíme, berte si s sebou na výjezd jen to nejnutnější, ve vlaku nemůže nic zůstat, vlak bude pokračovat dál. Na stadionu domluvíme šatnu, kde bude popřípadě možné si odložit batoh s pitím apod. Během zápasu bude vše probíhat normálně, jak jako vždy. Po skončení zápasu nebudeme nikam spěchat a počkáme v hale, popřípadě před halou, až se domácí fanoušci rozejdou do svých domovů.

Zpáteční cesta

Z důvodu očekávaného nižšího zájmu jsme si z finančních důvodů nemohli dovolit objednat vlastní vlak, proto budeme čekat na pravidelný spoj. S ohledem na možné prodloužení alespoň nemusíme mít strach, že bychom nestihli odjezd. Po skončení zápasu budeme mít zhruba hodinu a půl časovou rezervu, tento čas může využít každý k něčemu jinému. Nicméně doporučujeme se zhruba 15 minut po skončení zápasu hromadně přesunout na metro linku U1 směr Oberlaa a přejet na zastávku Praterstern, odkud nám pak odjíždí vlak směr Retz ve 23:32. Na Pratersternu je možné využít zbývající čas návštěvou Prateru, nákupem nějakého občerstvení atd. V případě, že využijete možnosti se někam podívat, je nutné se vrátit nejpozději 23:20 zpět na nádraží. Vlak opět nebude možné zdržet ani o minutu. V Retzu pak na nás bude čekat v 0:50 menší vlak speciálně pro naši skupinu, do kterého jen přeskočíme a ve Znojmě budeme lehce po 1. hodině ranní.

Těšíme se na vás!

Zpět