1. výročí zavření staré hospody U Slimáka

01.01.2009 10:27

Dne 29.12.2008 tomu bylo právě rok, co jsme naposledy zavřeli dveře od naší oblíbené hospůdky pod tribunou v Husových sadech U Slimáka. A právě k tomuto výročí jsme se rozhodli zavzpomínat na tuto kultovní hospodu a uspořádali vzpomínkový průvod městem.

 Sešli jsem se v Baru Slimák 2,1 kde jsme se před cestou ještě trošku občerstvili a zahřáli a kolem šesté hodiny jsme se začali řadit na chodbě. Na cestu jsme si zapálili svíčky a za smutného dunění bubnů a nářku truchlících štamgastů jsme vyrazili po Velké Michalské dolů na Horní Českou po Kovářské a potom kolem Corsa Husovými sady ke starému Slimákovi (nynější stále prázdný Fotbal Bar).

 Zde jsme se zastavili a k plotu položili na vzpomínku zapálené svíce, smuteční šerpu s nápisem „Vzpomínáme“ a malý věneček. Hurvajs se ujal slova a společně jsme zavzpomínali na staré dobré časy, na všechny ty krásné chvíle plné radosti, které jsme zde strávili.

 A že jich nebylo málo. Nespočet oslav narozenin, všechny úspěchy i neúspěchy našich Znojemských Orlů jak po utkáních, tak v televizních přenosech, ale i zápasy České reprezentace, ze kterých nesmím zapomenout na dnes již legendární Nagano. Byla to hospoda plná všech sportovních příznivců nejen hokejových, ale své místo zde měli i znojemští basketbalisté, florbalisté a spousta dalších…
Nelze zapomenout na dřevěné obložení všech stěn, dlouhý bar hned u vchodu, ke kterému se vešlo neskutečné množství lidí. Před hospodou byla malá zahrádka s příjemným posezením a hezkým výhledem do Husových sadů.V zadní části jistě všichni vzpomeneme na dřevěné boxy a nepostradatelný kulečník. Po stěnách visely nejrůznější hokejové trofeje věnované a podepsané přímo hráči, dresy, šály, hokejky či rukavice. Zkrátka kouzelné místo opředené mnoha lidmi a historkami.

 A jako by to bylo teprve včera, se mi vrací vzpomínky, kdy jsme tuto hospodu za pomoci těch nejvěrnějších začali stěhovat do nového působiště a že pocity byli opravdu velice smíšené. Všichni, kteří se tohoto zúčastnili, jistě vědí a při psaní tohoto článku na mě padá silná nostalgie.

 Nový Bar Slimák 2,1 byl otevřen na Silvestra 30.12.2007 na Velké Michalské sice v ještě provizorních podmínkách, ale od té doby tam Hurvajs s Merilem odvedli obrovský kus práce. Starý bar dostal nový kabát, v hospodě je opět promítací plátno a venku se pomalu buduje nádherná zahrádka pro venkovní letní posezení s venkovním barem, udírnou, grilem, šipkami a kdoví jaké překvapení nás ještě bude čekat.

 Nakonec jsme se vrátili do Baru Slimák 2,1 kde na nás čekal sud piva a vzpomínkovou akci jsme zdárně ukončili.

 Zkrátka časy se mění, ale dobří lidé zůstávají.

   

                                                                                                                                                                                            Deza13

Zpět