Čtěte zde ...

08.07.2008 16:48

1. Fan Club slaví desáté výročí založení, působil v „neoficiální“ podobě už delší dobu?

Oficiálně vznikl Fan club v létě 98, tzn. před sezónou, ve které se postupovalo do extraligy. V dobách 2.ligy se začal rodit „neorganizovaný soubor fanoušků“, který vyústil v založení Fan clubu

2. Jak vznikl Fan Club Znojemských orlů? Co tě k tomu motivovalo?

Po hokejové sezóně 97-98 jsme si řekli, že by bylo záhodno, abychom se stali občanským sdružením. Začali jsme se zajímat o to co je k tomu potřeba a další věci. Sepsali jsme stanovy a odeslali na registraci na Ministerstvo vnitra. A v pátek 24.7. přišel doporučený dopis s tím, že 22.7. jsme dostali přidělené číslo a jsme právoplatným občanským sdružením s doslovným názvem: Fan Club HC EXCALIBUR Znojemští orli. U zrodu byli: Já, Jan Ksenič, Michal Smolka, Pavel Přibil, Daniela Watzingerová a nesmím zapomenout na Hynka Bláhu, který nám pomohl sepsat stanovy. V té době jsme ani netušili,že zakládáme 4. nejstarší hokejový fan club v ČR.

3. Na co za ty roky nejraději vzpomínáš?

Tak samozřejmě nejraději vzpomínám na postupy. Jsou to nezapomenutelné zážitky! Ať už je to baráž se Sokolovem, kde jsme spali v kabině hokejistů. Nebo baráž s Jihlavou a následné oslavy na zimáku a potom v celém městě. Vzpomínat budu na první play-off orlů nebo na Pragobanku (dnešní Euro hockey tour) ve Zlíně, kde jsme se osobně seznámili s osobnostmi hokejového světa. Atd.,atd….

4. V posledních letech vedeš Fan Club ze 79% sám, neměl jsi někdy chuť s tím praštit?

Praštit s tím sem měl chuť už několikrát….Zejména to bývá koncem sezóny, kdy už je toho až nad hlavu….Ale nakonec sem to nikdy neudělal a do konce života ani neudělám!!!

5. Co obnáší vedení Fan Clubu?

Více méně je to taková organizační práce. Jsem takový prostředník při komunikaci s hokejovým klubem. Starám se o autobusy na utkání ven a zajišťování vstupenek a bezpečnosti. Objednávám suvenýry pro členy Fan clubu. Ono je toho daleko víc, ale tohle je takový základ.

6. Mluví se o tom, že by sezóna 2008-2009 měla být poslední extraligovou sezónou ve Znojmě. Jak to vidíš ty?

Já sem naprosto klidný, Karel Plášek mi slíbil, že to s Jardem Vlasákem zařídí…

8. Pokud opravdu extraliga opustí Znojmo, znamenalo by to i konec Fan Clubu? Nebo by nadále fungoval v některé z nižších soutěží?

A kdyby Karel Plášek zklamal!!! Tak jsem přesvědčen, že Fan club je natolik silný, že vydrží úplně všechno….

9. Jaké panují vztahy s ostatními Fan Cluby?

Ono defakto všechny hokejové Fan cluby udržují mezi sebou silnější nebo slabší kontakty. V sezóně to v tom kolotoči zápasů moc nejde. Ale každé léto se konájí srazy, což je věc mezi sportovními fanoušky takřka nevídaná! A to už letos proběhne 12.sraz….

10. Plánuje Fan Club nějaké novinky pro letošní sezonu?

V letošní sezóně bych si přál oživit fan club novými tvářemi a nastartovat nový hokejový „boom“.

11. Co by jsi vzkázal fanouškům znojemského hokeje?

Choďte na hokej a užívejte si každý zápas jako by byl ten poslední!!!

12. Co dělájí členové Fan clubu když se nehraje hokej?

Letos nám hokejová sezóna skončila extrémně brzy, proto jsme si našli další zábavu! Futsalové mužstvo Fan clubu vyhrálo okresní ligu. Dále jsme svými hlasivkami a hlavně bubny „pomohli“: znojemským florbalistům k postupu do extraligy ,tasovickým a dobšickým fotbalistům k postupu do výšší soutěže, znojemským korfbalistům k titulům mistra ČR.

Zpět