Jak proběhla schůze aneb co bude dál

20.01.2009 09:04

Jak proběhla schůze aneb co bude dál

     Jak bylo již delší dobu předem avizováno, dne 18.1.2009 se konala další schůze všech fanoušků Znojma, kteří se měli zájem zapojit do rozhodování o dalších pokřicích, či chorálech. Myslím, že účast nebyla špatná, ale mohla být ještě lepší, přece jen radit po schválení už je pozdě a proto bych chtěl hned v úvodu vzkázat všem, kteří se nedostavili a měli potom pocit, že by něco chtěli jinak, aby se na případnou příští schůzi dostavili, každý názor je vítán.
     Teď už ale přistoupím k samotnému dění, jednání probíhalo v takové "rodinné" atmosféře a myslím si, že každý, kdo chtěl, mohl vyjádřit svůj názor. Obsah schůze bych rozdělil na dvě části a to první část, ve které jsme jednali, co se zaběhnutými pokřiky a druhá část, co přidáme nového. Návrhů bylo hned několik.
    Pojďme tedy projít, co se upravilo ze stávajících zvyklostí:
- Probírali jsme umístění hymny, kterou jsme se nakonec rozhodly dávat před nástupem hokejistů, tak trošku "na zahřátí".
- Chorál "Chantez" neboli "Komu fandíme..." jsme rozhodli zachovat ve stávající podobě, přes WC, s tím, že je potřeba zapojovat a zapojovat další lidi na šířku zimáku.
- U skákání jsme se shodli, že je potřeba taktéž zapojit co nejvíc lidí a je proto potřeba se chytnout i v případě, že svého souseda neznám.
- Když se vytleskává pokřik "Znojmo", bylo by dobré rozevírat ruce při samotném křičení slova Znojmo.
- Chorál "Horto" už je nadobro zrušen.
- Pokřik vlajky bude možno vynechat ve prospěch jiných, lepších věcí.
     Ve druhé části bylo projednáváno, co zařadit nového a do čeho by se případně dala zapojit i protější strana, zde jsme schválili několik novinek, které níže představím a na konci článku napíšu i slova, které se jistě brzy, i s melodií, objeví v békárně.
- Nejvíce vzruchu asi způsobila novinka na melodii známé písně "Go West", kterou jsme nazvali "Vzhůru", naprosté většině zúčastněných to přišlo jako dobrý nápad, tak jsme to zařadili. Je mi trošku líto, některých pozdějších negativních připomínek. Zde bych vyzvednul jednoduchost pokřiku a tudíž možnost zapojit celý zimák.
- Další novinkou by měla být věc, nazvaná "Srdce znojemské", podle přítomných velice kvalitní věc a těšíme se na její realizaci. Při tomto chorálu je taky možnost zapojit i druhou stranu a to na opakování dvou slovních spojení a to "Srdce zZnojemské" a "Nikdy nezklame"...viz text na konci článku.
- Složitější novinkou, pro trochu větší textovou náročnost, bude zřejmě chorál na melodii písně Ivana Mládka "Hlásná", kterou jsme tak zároveň i naznali. Jedná se ale o velice známou a chytlavou melodii a i při větším počtu slov si myslíme, že nebude problém s jejím rozšířením.
- Poslední úplnou novinkou byl chválen pokřik na melodii refrénu písně "Na Slamníku" od skupiny Alkehol, kde se jedná jen o opakování jednoduchého souvětí: "Kdo je ze všech nejlepší, no přece naši orli znojemští!"
- Déle byla probrána možnost realizace jedné věci, která již delšé dobu v békárně je, ale nikdy se nepoužila a to pokřik "Nedaleko od..."
   Doufám, že jsem na nic nezapomněl, pokud ano, napište připomínku a hned to napravím.
   Na závěr chci poděkovat všem, co nové věci vymýšlí, snaží se pro oživení atmosféry něco dělat, i všem zúčastněným a taky všem, co se přidávají svým fanděním. Díky všem a na zimáku to rozjedem!

Texty:
Vzhůru: "Vzhůru, orli znojemští!" ( prozatím 4x v sedě a 8x ve stoje...možná pozdější úprava)

Srdce Znojemské: "Srdce znojemské ( opakování Srdce znojemské )
                                   Nikdy nezklame ( op. Nikdy nezklame )
                                   Křičí do Zbraně
                                   V boji zůstane
                                   Srdce znojemské ( Srdce znojemské )"

Hlásná: "Znojmo, jedině Znojmo!
                 Jedině Znojmo nic jinýho na tom světě prostě není!
                 Znojmo, jedině Znojmo!
                 Jedině Znojmo to je prostě nejlepší!
                 Už jsou naši orli zase na ledě a já místo ***, fandím v aréně!
                 Ten náš zimák ten je stejně nejlepší, protože v něm hrají orli znojemští!"
***- v békárně bude chybějící slovo pravděpodobně doplněno :-)

Snad jsem neudělal ani chybu v textu.

Zpět