Sraz hokejových fanoušků

08.07.2009 13:21

Tak jako každý rok, schází se pravidelně hokejoví fanoušci, aby se společně pobavili, popili a zasoutěžili. Letos se konal již třináctý ročník tohoto setkání a pomyslného pořadatelského žezla se chopilo Brno.
Setkání se konalo od 3. do 6. července v Podolí ve sportovním areálu, ve kterém byla dvě fotbalová hřiště, hřiště s umělým povrchem, tenisové kurty a hřiště na beach volejbal.

Ačkoli byl oficiální začátek v pátek ve 14:00, rozhodli jsme se, že vyrazíme již ve čtvrtek večer. Sraz jsme měli v 19:00 na benzinové stanici ČAS, odkud jsme všichni v koloně 7 aut vyrazili směr Brno. Cesta ubíhala dobře a za necelou hodinku jsme byli na místě. Tam už na nás čekali naši kamarádi z Litvínova a několik málo dalších fanoušků. Postavili jsme stany na strategickém místě a šli jsme se občerstvit do hospůdky v areálu. První večer probíhal v klidné přátelské atmosféře.

Ráno, sotva jsme oči protřeli, Hurvínek "uvařil" do kyblíčku první várku míchaného drinku. Musím podotknout, že kyblíček byl 10-ti litrový. Na některých byla vidět probdělá noc. Kolem poledne jsme zašli do hospůdky na výbornou česnečku.
Během odpoledne se začali sjíždět další účastníci srazu ze všech koutů republiky. Přijeli i fanoušci Osvětimi a Slovanu Bratislava.
Z dlouhé chvíle jsme se sešli u podia, kde moderátor Leoš Mareš Hurvínek uspořádal soutěž "Česko-Slovensko-Maďarsko-Polsko-Rakousko hledá superstar". Součástí byla i boxerská vložka: Hurvajs (ZNO) vs. Bohy (LIT).
Navečer přijel se zpožděním, již netrpělivě všemi očekávaný, písničkář Záviš. Předvedl nám svoji jedinečnou one-man show. Poté jsme se vrátili ke konzumaci nejrůznějších nápojů.

Sobota se odehrávala ve sportovním duchu. Hrál se turnaj v hokejbale a beach volejbale. Ve finále hokejbalu se mezi sebou utkali týmy fanclubů Komety Brno a Motoru. Vítězný pohár si nakonec vybojovali Motoráci. Turnaje se zúčastnili Mača za tým Litvínova a Bodlina jako golman za All Star team, který skončil na 3. místě.
Kvůli horší organizaci se turnaj v beach volejbale dohrával až druhý den a tým Orlíci B, ve složení Swoop, Šemík, Týna, se umístil na 2. místě. Odpoledne jsme měli možnost si vyzkoušet zahrát stolní hokej, tzv. šprtec, pod dohledem zkušených hráčů. Jelikož měla tato hra veliký úspěch, Hurvajs se rozhodl domluvit s Liborem, že nám to koupí.
Večer se konala soutěž bubeníků. Protože Bodlina ještě dohrával turnaj v hokejbale, vybrali jsme místo něj jako plnohodnotnou náhradu Alťase, který ve velice těžké konkurenci nakonec získal skvělé 3. místo. Jako první se umístil malý klučina z Varů, který by svým výkonem strčil do kapsy většinu dospělých bubeníků. Na druhém místě se umístil Marťas ze Zlína, který předvedl úžasnou variaci na dva bubny alá Safri duo. Nakonec soutěže předvedli exhibici znojemští virtuózové Bodlina s Alťasem.
Poté došlo na vyhlášení tomboly, kde se výherce hlavní ceny mohl zblízka pokochat pohledem na sličnou striptérku. Tuto výhru však získala dívka a proto se rozhodla věnovat jí jednomu z brněnských organizátorů. Ten však již po chvíli zbaběle utekl. Celé vystoupení se proto poté zvrhlo v humornou show plnou vtipných hlášek. Po těchto akcích se všichni rozešli ke svým půllitrům, kyblíkům a jiným nádobám, aby doplnili tekutiny. Až do rána se pilo, zpívalo a skandovalo.

V neděli se hrál stolní fotbal, nohejbal a tradiční fotbálek Morava vs. Čechy. Přestože Čechy měli šance, hlavně v podobě 4 penalt, které proměnili, vyhrála Morava s konečným skore 5:4. Odpoledne jsme normu splnili a dokonce i překročili a 25l vodky hravě zvládli. Nakonec jsme museli ze svých zásob namíchat experimentální kyblíček (fanta, brusinkový likér, zlatý jelzin, láhev sektu a whiskey).
Navečer se konalo vystoupení 6ti kapel. Každá kapela, hned po vstupu na podium, obdržela dresy různých klubů. Během svého vystoupení vyhlásila skupina "Hodně podně" soutěž o jejich CD, pro největší skupinku trsajících fanoušku jednoho klubu. Soutěž jsme suveréně vyhráli a jejich pecku "Mikulášská" si dodnes pobrukujeme.

Pondělní ráno bylo ve znamení sklízení stanů a úklidu areálu. Ještě poslední společná fotečka a vyrážíme směr Znojmo. Domů jsme se dostali kolem 11h.

Na srazu bylo hodně aktuální téma prodeje Znojemské extraligy do Brna. Hodně potěšující bylo zcela spontánní skandování "Znojmo patří do extraligy" od většiny klubů, což nám vhánělo slzy do očí. Nutno podotknout, že tento pokřik jsme slyšeli hodněkrát po celou dobu srazu. Za tuto podporu bychom jim chtěli upřímně poděkovat.

Verča Lee #72, Deza13

Zpět